Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ


Ο φίλος μας το δάσος


Στο δάσος τα πράγματα ήταν διαφορετικά από οπουδήποτε αλλού. Το δάσος προσαρμοζόταν με τις 4 εποχές. Υπήρχαν πολλά πλάσματα όπως τα Εφήμερα που ζούσαν μία μέρα, αλλά υπήρχαν κι πράσινοι γίγαντες, τα δέντρα που δεν ήξερε κανένας πόσο καιρό ζούνε και επίσης ένιωθαν το χρόνο διαφορετικά. Κάποια στιγμή όλα τα πλάσματα έφταναν στο τέλος της ζωής τους, αλλά αυτό ήταν κάτι φυσικό. Όμως ο χρόνος που ξέρουν τα ρολόγια για το δάσος ήταν κάτι τελείως αφύσικο!        

 Σ.Μ. - ΣΤ2



Ο φίλος μας το δάσος



Το  παραπάνω κείμενο αναφέρεται στον περίεργο τρόπο που κυλά ο χρόνος στο δάσος. Εκεί δεν υπάρχουν εποχές, άλλα χρονικές περίοδοι που συμβαίνουν τα ίδια πράγματα. Υπάρχει η ώρα του φαγητού και η ώρα του ύπνου. Υπάρχει η ώρα που έκανε κρύο, ζέστη, που είχε βροχή ή αέρα. Στο δάσος υπάρχουν πλάσματα που ζουν μια μόνο μέρα και άλλα που ζουν εκατοντάδες χρόνια. Αυτό προβλημάτιζε και τον συγγραφέα. Όπως εμάς μας φαίνεται αφύσικος ο τρόπος που στο δάσος μετριέται ο χρόνος έτσι και ο χρόνος που ξέρουν τα ρολόγια δεν είναι φυσικός για το δάσος.


                                                                  Α.Γ. - ΣΤ2 





                      Ο φίλος μας το δάσος


 
 
Ο χρόνος κυλούσε παράξενα στο δάσος και σύμφωνα με τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Κάποια πλάσματα ζούσαν μόνο μία ημέρα ενώ κάποια άλλα έμοιαζαν αιώνια. Το κάθε πλάσμα ζούσε τη δική του καθημερινότητα με φυσικό τρόπο. Ακόμα και ο θάνατος έμοιαζε να είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Ο χρόνος στο δάσος είναι τόσο διαφορετικός από τα δικά μας ρολόγια!



Μ.Μ.- ΣΤ2 


Ο φίλος μας το δάσος

Το κείμενο αναφέρεται στον φίλο μας το δάσος , στη ζωή που υπάρχει μέσα του, για τα μικρά και μεγάλα πλάσματα που υπάρχουν μέσα σ' αυτό, για τις συνθήκες ζωής και την μακροβιότητα των ζώων και των δέντρων.

Γ. Τ. - ΣΤ2 



Ο φίλος μα το δάσος

Το κείμενο αναφέρεται στο πως κυλούσε ο χρόνος στο δάσος. Ο χρόνος κυλούσε παράξενα στο δάσος, την άνοιξη, το φθινόπωρο, τον χειμώνα και το καλοκαίρι. Υπήρχαν περίεργα πλάσματα στο δάσος, σαν τα Εφήμερα. Επίσης, υπήρχαν πλάσματα που ζούσαν πολλά ή λίγα καλοκαίρια και χειμώνες. Υπήρχαν και δέντρα που ένιωθαν διαφορετικά το χρόνο. Στο δάσος, υπήρχε η ώρα του φαγητού, του ύπνου, του κρύου, της ζέστης, της βροχής και του αέρα  και σπάνια, η ώρα που το κάθε πλάσμα χανόταν.

Γ. Π. - ΣΤ2 

Ο φίλος μας το δάσος


Ο συγγραφέας αναφέρεται σε ένα δάσος στο οποίο όλα κυλούσαν με τους δικούς τους ρυθμούς. Ο χρόνος κυλούσε με την ζωή και γινόταν ένα με αυτή . Στο δάσος υπήρχαν πολλά όμορφα πλάσματα που κάποια ζούσαν περισσότερο και κάποια άλλα λιγότερο. Εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε σκεφτεί ότι κάποια ζώα δεν έχουν προλάβει να δουν μία δεύτερη ανατολή , να ζήσουν πολλά ή λίγα καλοκαίρια και χειμώνες . Όμως στο δάσος δεν υπάρχουν μόνο ζώα , υπάρχουν και οι πράσινοι γίγαντες , τα δέντρα που κανείς δεν ξέρει πόσο ζουν αλλά εκείνα ξέρουν και αντιλαμβάνονται διαφορετικά το πώς περνά ο χρόνος . Εκεί στο  δάσος είναι σαν μια ανθρώπινη ζωή , μόνο που κάποια στιγμή κάθε πλάσμα χάνεται από την μικρή γειτονιά του για πάντα. 

Κ. Λ. - ΣΤ2 


Ο φίλος μας το δάσος


Ο χρόνος κυλούσε παράξενα στο δάσος. Κυλούσε μαζί με τη ζωή και γινόταν ένα μ’ αυτή.
Υπήρχαν πλάσματα στο δάσος σαν τα μικρά έντομα που ζούσαν μονάχα μια μέρα. Υπήρχαν άλλα ζωάκια που ζούσαν πολύ. Και τέλος υπήρχαν τα δέντρα, που κανένας δεν ήξερε πόσο ζούσαν.
Υπήρχε η ώρα του φαγητού και η ώρα του ύπνου. Υπήρχε η ώρα που έκανε κρύο, ζέστη, που είχε βροχή ή αέρα. Και κάποτε έφτανε η ώρα που το κάθε πλάσμα χανόταν και οι γείτονές του δεν το ξανάβλεπαν ποτέ. Όλα αυτά ήταν φυσικά. Αλλά ο χρόνος που ξέρουν τα ρολόγια ήταν κάτι αφύσικο για το δάσος.

 Ν. Μ. - ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου