Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ 8


« Το ταξίδι με την χρονομηχανή»

Μια μέρα καθόμουν με την οικογένειά μου στην βεράντα. Τότε είδαμε να πέφτει από τον ουρανό ένα τεράστιο, σιδερένιο κουτί. Εκείνη τη στιγμή, από περιέργεια, πλησιάσαμε για να δούμε τι ήταν αυτό.
Αφότου πλησιάσαμε, αντικρίσαμε μια τεράστια πόρτα στην μπροστινή πλευρά και όταν την ανοίξαμε, προσέξαμε πως με δυσκολία χωρούσαν τέσσερα άτομα μέσα και υπήρχαν πολλά και διαφορετικά κουμπιά. Μετά από λίγο, αφού βρήκαμε το θάρρος, μπήκαμε μέσα.
Λίγο αργότερα, δίχως να έχουμε ιδέα τι κάνουν όλα αυτά τα κουμπιά, πατήσαμε ότι είχαμε μπροστά μας.
Μετά από ώρες, που άνοιξε η πόρτα, βρισκόμασταν σε ένα μέρος το οποίο ήταν τουλάχιστον είκοσι χρόνια μπροστά!
ΟΙ  άνθρωποι είχαν αντικατασταθεί με ρομπότ και οι άνθρωποι δεν δούλευαν πια. Για την μετακίνησή τους δεν χρησιμοποιούσαν αμάξια ή μηχανές αλλά ιπτάμενους δίσκους ή αν χρησιμοποιούσαν αμάξια, ήταν αμάξια που πετούσαν και ήτα πιο γρήγορα από τα αμάξια στην Φόρμουλα Ένα!
Την ώρα που προσπαθούσαμε να προσανατολιστούμε ( δεν μας έφτανε μόνο αυτό), εκείνη την στιγμή ήρθε ένα ς κύριος και μας ρώτησε, γιατί περπατούσαμε στον δρόμο και μας είπε να πάμε από το γυάλινο τούνελ, που ήταν ακριβώς από κάτω μας! Εμείς, βέβαια, δεν είχαμε ιδέα ποιος ήταν ο «δρόμο» και πιο ήταν το «πεζοδρόμιο»!
Ύστερα, πήγαμε σε ένα πάρκο, όπου τα παιχνίδια ήταν ηλεκτρονικά και τα ενεργοποιούσαν ή απενεργοποιούσαν  με υπολογιστές ( δεν είχαν καμιά σχέση με τα σημερινά «λούνα παρκ»)!
Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν πως δεν υπήρχαν χρήματα ( αυτό το διαπίστωσα όταν ρώτησα έναν κύριο και εκείνος με περιέργεια, με ρώτησε τι σήμαινε αυτή η λέξη), αλλά τον λόγο που δεν υπήρχαν χρήματα, δεν τον έμαθα ποτέ, γιατί όπως είπα, δεν ήξεραν καν την λέξη ( λες και μιλούσα άλλη γλώσσα, να σας δώσω να καταλάβετε!).
Το ταξίδι αυτό με την χρονομηχανή μου άρεσε πάρα πολύ και πέρασα τέλεια. Ένιωσα όμως λίγο, λες και δεν είχα ελευθερία και λίγη αδικία, για τους ανθρώπους που είχαν χάσει την δουλειά τους.
Τελικά πιστεύετε ότι είναι καλό να μας επηρεάζει τόσο η τεχνολογία; Με άλλα λόγια, να μπαίνει στη ζωή μας;
Π.Σ. - ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου