Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΑΡΘΡΟ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ


«Μένουμε σπίτι»
Τον τελευταίο καιρό, όλος ο πλανήτης πλήττεται από την πανδημία του Κορωνοϊού ή όπως την λένε οι επιστήμονες COVID-19, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019. Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν, στην Κίνα.                      
Ο κύριος τρόπος μετάδοσης του covid-19 είναι από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω των σταγονιδίων, δηλαδή όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε. Tα σταγονίδια, μπορούν να πέσουν πάνω σε επιφάνειες και να μεταδώσουν τον ιό όταν κάποιος αγγίξει την επιφάνεια και στην συνέχεια αγγίξει τα μάτια, την μύτη ή το στόμα του. Οι επιστήμονες συχνά αναφέρουν ότι ο ιός ζει στις επιφάνειες έως και μια εβδομάδα. Οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις (οι λεγόμενες ευπαθείς ομάδες) αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο.        
Για να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης του μεγαλύτερου πληθυσμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε λίγες εβδομάδες πριν μέτρα: «Μην πηγαίνετε στην δουλειά, στο σχολείο ή στους δημόσιους χώρους. Αποφύγετε την χρήση δημόσιων συγκοινωνιών και ταξί». Το πλύσιμο των χεριών συνιστάτε για την αποφυγή της εξάπλωση του ιού. Όλοι μας πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και να βγαίνουμε έξω μόνο όταν είναι ανάγκη φορώντας ιατρική μάσκα και γάντια.     
Επομένως, είναι χρέος όλων μας να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας μένοντας σπίτι. Εσύ, θέλεις να βοηθήσεις; Μείνε σπίτι!
  Α. Γ.- ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου