Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΑΡΘΡΟ: Μένουμε σπίτι


ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

     Περνάμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση όλοι μας. Η επιδημία του κορωνοϊού έχει εξαπλωθεί παντού. Πλέον μιλάμε για πανδημία! Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που νοσούν με μεγάλη ταλαιπωρία. Τι είναι όμως αυτή η πανδημία;
     Ο ιός του κορωνοϊού ξεκίνησε από την Κίνα. Πιθανόν από την κατανάλωση άγριων ζώων και πιο πιθανόν από νυχτερίδα. Οι άνθρωποι στην Κίνα αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλον με απίστευτη ταχύτητα. Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα, όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καταλήγουν πολύ πιο εύκολα από τους υπόλοιπους. Πολλοί ήταν οι θάνατοι καθημερινά στην Ασία, μέχρι που δεν άργησε να περάσει και στην Ευρώπη. Όσο μακριά κι αν το βλέπαμε εμείς οι Έλληνες στην αρχή, πολύ γρήγορα έφτασε και στη χώρα μας.
     Τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα είναι πολύ αυστηρά, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον φονικό ιό. Σχολεία, πάρκα και εμπορικά καταστήματα έκλεισαν. Η άσκοπη κυκλοφορία απαγορεύτηκε. Ζούμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία! Εκτός σπιτιού μπορούμε να κάνουμε μόνο τα απαραίτητα, όπως να αγοράσουμε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και αυτό με γραπτή βεβαίωση.
     Πέρα από αυτά τα μέτρα, ο κάθε άνθρωπος έχει προσωπική ευθύνη να διαφυλάξει τον εαυτό του, αλλά και τους γύρω του. Έτσι δεν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους και Μένουμε Σπίτι. Πλένουμε και απολυμαίνουμε συχνά τα χέρια μας. Φτερνιζόμαστε ή βήχουμε στον αγκώνα μας ή σε χαρτομάντηλο. Αν χρειαστεί να βγούμε εκτός σπιτιού φοράμε προστατευτική μάσκα και γάντια μιας χρήσης. Κρατάμε αποστάσεις από ανθρώπους που μπορεί να συναντήσουμε. Δεν αφήνουμε τα κατοικίδιά μας να έρθουν σε επαφή με άλλα. Και το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε σωστή διατροφή, για να έχουμε έναν γερό οργανισμό με αντισώματα, που να μπορεί να πολεμήσει οποιονδήποτε ιό. Μην ξεχνάμε με το πρώτο σύμπτωμα παίρνουμε τηλέφωνο τον γιατρό και ακολουθούμε τις οδηγίες του.
Μένουμε Σπίτι και κάνουμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει ποτέ μέχρι τώρα με όλη μας την οικογένεια. Περνάμε ευχάριστα και δημιουργικά. Για τα παιδιά, όσο και να λένε ότι βαριούνται, μόλις κλείσουν την οθόνη που βρίσκεται μπροστά τους, θα ανακαλύψουν ότι οι ώρες της ημέρας είναι λίγες! Ζωγραφίστε παιδιά! Κάντε χειροτεχνίες, βάλτε την μουσική που αγαπάτε και χορέψτε, γυμναστείτε. Αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει σε άλλα επίπεδα! Τόσα επιτραπέζια τι τα κρατάτε στο ντουλάπι; Βγάλτε τα έξω και παίξτε με τα αδέρφια σας και τους γονείς σας. Σταματήστε να μαλώνετε και ευχαριστηθείτε την παρέα σας. Επικοινωνήστε με τους φίλους σας και μη χάνεστε. Κάντε τα μαθήματά σας χωρίς την πίεση του χρόνου.
     Οι μεγάλοι είμαι

σίγουρη ότι βρήκαν την ευκαιρία να φροντίσουν το σπίτι και να περιποιηθούν κάθε λεπτομέρεια. Μαμάδες φτιάξτε ό,τι φαγητό λαχταράτε! Δεν πειράζει αν δε βγει. Έχετε χρόνο να φτιάξετε κάτι πρόχειρο. Ευκαιρία να πειραματιστείτε. Φτιάξτε γλυκά υγιεινά μαζί με τα παιδιά σας. Φτιάξτε στο σπίτι ό,τι δεν προλαβαίνατε πριν. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας μαζί με τις κόρες σας. Μπαμπάδες ήρθε η ώρα να σφίξετε αυτές τις βίδες, που έχουν ξελασκάρει από πέρυσι! Παιχνίδι είναι! Πάρτε και τους γιούς σας μαζί. Ελάτε, σηκωθείτε από τον καναπέ. Όλη μέρα ειδήσεις έχει η τηλεόραση. Δε θα χάσετε τίποτα. Θα ενημερωθείτε μετά.
     Όλοι μαζί παίξτε, γελάστε, γυμναστείτε, χαρείτε το ότι είστε όλοι μαζί και υγιείς! Μη θλίβεστε και μην αγχώνεστε. Όλα θα περάσουν και θα βγούμε νικητές από αυτήν τη μάχη. Πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί. Ας χαρούμε τις στιγμές με τις οικογένειές μας. Έτσι θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό. Ας Μείνουμε Σπίτι! Λέτε αυτή η τεράστια ατυχία να μας βγεί τελικά σε καλό; Ας το παλέψουμε...

Α. Μ.- ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου