Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΑΡΘΡΟ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ


Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Η πανδημία που περνάει η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος είναι μια πιο <<επιθετική>> γρίπη με το όνομα Κορωνοϊός (COVID 19). Αυτός ο ιός έχει ασθενήσει πολλούς ανθρώπους και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.
Ο Κορωνοϊός εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Κίνα, στην Ουχάν την πρωτεύουσα της Χουπέι, τον Δεκέμβριο του 2019. Έτσι από άνθρωπο σε άνθρωπο μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μετάδοση του ιού γίνεται μέσω σταγονιδίων, δηλαδή με φτέρνισμα ή βήχα. Σε <<χτυπάει>> στο αναπνευστικό σύστημα. Αν προσβληθείς στον ιό θα εμφανίσεις βήχα ή πυρετό. Όμως μπορεί να είσαι ασυμπτωματικός.
Αυτός ο ιός έχει σαρώσει ολόκληρο τον κόσμο. Οι επιστήμονες λένε ότι ο ιός θα μείνει, όπως η γρίπη. Επίσης οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμα το εμβόλιο, αλλά δοκιμάζουν κάποια φάρμακα, όπως η χλωροκίνη.
Οι γιατροί είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν μία μεγάλη <<μάχη>> απέναντι στον  Κορωνοϊό. Εμείς λοιπόν για να τους ευχαριστήσουμε και για να καθυστερήσουμε την διασπορά, πρέπει να μείνουμε σπίτι. Πρέπει να μείνουμε σπίτι για αυτούς τους ανθρώπους που μας κάνουν καλά και μας φροντίζουν σαν να είμαστε τα παιδιά τους.      

Σ. Μ.- ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου