Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΑΡΘΡΟ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΧΕΙΜΩΝΑ


« Από την άνοιξη στο βαθύ χειμώνα»
Κι εκεί που ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε την άνοιξη, ήρθε ο θάνατος και η καταστροφή.
Η καινούρια λέξη που μπήκε στη ζωή μας, ήταν ικανή να αλλάξει τις ζωές όλου του πλανήτη.  Από την κατανάλωση άγριων ζώων στην Ουχάν της Κίνας, ξεκίνησε το θανατηφόρο του ταξίδι ο «Κορονοϊός».
Οι άνθρωποι κόλλησαν τον Κορονοϊό από τις αγορές και την κατανάλωση ζώων, που λειτουργούν εκεί: νυχτερίδες, ποντίκια, γάτες, φίδια, διατίθενται ελεύθερα προς κατανάλωση. Από τον Δεκέμβριο του 2019, αρχίσαμε να βλέπουμε στις τηλεοράσεις την πορεία του νέου ιού στην Κίνα. Ο ιός αυτό έρχεται σε επαφή με τα κύτταρα του ανθρώπου και προσβάλει τα κύτταρα και τους πνεύμονες, με αποτέλεσμα την εμφάνιση οξείας πνευμονίας, με πυρετό, βήχα δύσπνοια και αναπνευστική δυσχέρεια. Οι άνθρωποι άρχισαν να αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλο. Άρχισαν να πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο! Οι ειδικοί είπαν πως η μετάδοση του ιού είναι πολύ γρήγορη μέσω των σταγονιδίων  τα οποία παράγονται, όταν ο άνθρωπος βήχει ή φτερνίζεται ή από το σάλιο και τα υγρά της μύτης.
Τα νοσοκομεία γέμισαν και οι άνθρωποι έπρεπε να μένουν σπίτι. Μάζευαν με απόχη από τους δρόμους, όποιους δεν υπάκουαν. Είναι δυνατόν; Είναι πολύ μακριά όμως η Κίνα για να φτάσει ως εδώ; Έτσι δεν είναι;
Η αρχή έγινε τον Μάρτιο με το πρώτο κρούσμα που ήρθε από την Ιταλία. Ο ιός ταξίδεψε πολύ γρήγορα. Οι άνθρωποι εδώ άρχισαν να το συζητούν περισσότερο. Αν μεταδίδεται τόσο εύκολα, όσο λένε, τι θα γίνει; Θα πεθάνουμε όλοι; Θα αρρωστήσουμε; 

Οι περισσότεροι άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το τι πρόκειται να συμβεί! Τα σχολεία κλείνουν! Τα παιδιά είναι ελεύθερα να κάνουν ό,τι θέλουν, να βγουν να τρέξουν, να παίξουν στις παιδικές χαρές με τις γιαγιάδες και τους παππούδες! Άλλωστε μπορεί κανείς να ακυρώσει την άνοιξη που είναι εδώ μπροστά μας; Κι όμως, κλείνουν τα καταστήματα και οι παιδικές χαρές και τα πάρκα. Είναι δυνατόν;
« ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ», ανακοινώνει η κυβέρνηση. Οι γονείς σταματούν τις δουλειές τους και μένουν με τα παιδιά. Γιαγιάδες και παππούδες, μακριά!!!
Ο καθένας πρέπει να δείξει ατομική ευθύνη για να σταματήσουμε το κακό. Όμως, πανικός και φόβος παντού! Οι αγορές γέμισαν με κόσμο που έτρεχε να προμηθευτεί τα βασικά είδη διατροφής. Όποιος είναι έξω, κοιτάζει καχύποπτα τον διπλανό του.
Θεέ μου! Τι θα γίνει;
Οι εικόνες από τη υπόλοιπη Ευρώπη είναι τραγικές!
Ο θάνατος είναι παντού!
Ιταλία: 563 θάνατοι ανά ημέρα.
Ισπανία: 833 θάνατοι ανά ημέρα.
Γαλλία: 323 θάνατοι ανά ημέρα.
Αμερική: 1.534 θάνατοι ανά ημέρα.
Φτάσαμε στο σημείο να ψεκάζουν ανθρώπους για να τους απολυμάνουν. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό πολεμούν καθημερινά να σώσουν ζωές. Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνοι τους και χωρίς να έχουν δίπλα τους κάποιον δικό τους άνθρωπο. Πόσο τραγικό είναι να πεθαίνουν παιδιά μόνα ή μεγαλύτεροι άνθρωποι, λόγω της μεταδοτικότητας του ιού!
Η Ελλάδας μας  καλά κρατάει από την φονική πανδημία. Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας.
Το ψυχολογικό στρες είναι τεράστιο για όλους. Έξω μπορεί να είναι άνοιξη, στις ψυχές μας όμως κάνει κρύο.
Η υγεία δεν εκτιμάται, μέχρι που έρχεται μια αρρώστια…
Όλοι ελπίζουν σε ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο που θα σώσει τις ζωές όλων. Όλα θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας, μόνο που τώρα είναι πραγματικότητα.
Λένε πως ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει καλύτερους και ότι τα καλύτερα αξίζουν στους ανθρώπους που πέρασαν τα χειρότερα! Μακάρι να σταματήσει ο θάνατος και να έρθει πάλι Η ΖΩΗ! Μακάρι η στέρηση της ελευθερίας μας να αποδώσει καρπούς! Να γίνουν όλα όπως ήταν πριν ή μάλλον καλύτερα! Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω! Να γυρίσουμε στην ρουτίνα της καθημερινότητας, εκτιμώντας περισσότερο πράγματα, που θεωρούσαμε δεδομένα!
Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας, όμως η άνοιξη είναι εδώ!
Στις καρδιές μας!!!
Γ. Τ. – Στ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου